sunnuntai 3. marraskuuta 2013

Värianalyysia, vartaloanalyysia ja myself-analyysia :)

Vihdoin ja viimein pääsimme kauan odotettun Värianalysoinnin kimppuun! Olen odottanut tätä kuin hullu puuroa, enkä kyllä päässyt pettymään tunneilla, sen verran mielenkiintoiset tunnit on takana, ja itsellä huomattavasti varmempi ote värien maailmasta!

Käytimme analyyseissä Cosmopharman kehittämää värianalyysia, jossa määriteltiin ihon sävyä, vuodenaikoja, sekä vaaleutta ja tummuutta. Välineinä analyysissa käytetään värikylläisyyshuiveja, tummuusastetaulukoita, sekä silmän-, että hiusväriskaalaa. En meinannut malttaa odottaa, että tulisi oma vuoroni! 
Lopputulos oli kuitenkin hiukan eri mitä odotin, sillä joskus aiemmin minulle tehty toisenlainen analyysi teki minusta talvi-ihmisen. Nyt tuloksena oli Kontrastinen Kesä, ja tässäpä on sitten virallisesti minun värini...

http://fi.cosmopharmas.com/sida/farg-stil

No mutta lopputuloshan oli melkein sama kuin Kontrastinen Talvi, jossa olisi vain olleet hiukan vahvemmat ja syvemmät sävyt. Ne kyllä miellän enemmän omikseni, mutta tätä karttaa katsellessani olen joutunut toteamaan värien kuitenkin olevan minulle enemmän täydellisiä. Värit ovat hiukan murretumpia kuin talven kartassa. Mikään siis ei mennyt testissä pieleen, vaikka alkuun olin jo tekemässä testiä uudestaan :)

Tämän lisäksi saimme vielä kutsua tunnillemme asiakkaita väri-, sekä vartaloanalyysiin. Käytin tilaisuuden hyväksi ja kutsuin heti ystäväni, joka suostui samalla myös vartaloanalyysiin! Mahtavaa, elävät mallit meidän itsemme lisäksi!
Ja juuri kun saimme upotettua päähämme kaikenmaailman todelliset, vaaleat ja kontrastiset kesät ja talvet kaikkine kirkkaus-, ja tummuusasteineen, pääsimme treenaamaan myös vartaloiden eri mallit ja muodot! On pyöreää ja suoraa, pehmeää suoraa, kärkikolmiota, tiimalasia... oikeasti, kuinka erilaisia, mutta  kauniskroppaisia me naiset olemmekaan muotoinemme! Tässä vähän osviittaa kahdesta eri vartalotyypistä, mitä sinä veikkaisit?? :)


On ollut mielenkiintoista päästä paremmin sisälle värien ja vartaloiden kiehtovaan maailmaan. Olen itsekin jo harjaantunut varmemmin ottein tulkitsemaan ihmisten värejä ja pukeutumistyylejä, ja mitä kenenkin tulisi päällänsä välttää. Tähänastiset pukeutumisen tunnit ovat antaneet niiiiiiiiiin paljon itselle uutta tietotaitoa, etten olisi voinut uskoakaan! Ja meidän luokkahenki on jotain aivan uskomatonta, koko jengi puhaltaa yhteen hiileen ja tunnelma luokassa on asiantuntevaa, toisiamme kannustavaa ja silti rennon letkeää yhdessä tekemistä!

Tässä vielä otos meidän tunneilta, jossa perehdyimme etsimään itsellemme "sitä oikeaa" huiviväriä. Tämä kasa tässä oli minun tuoma, yksi-kolmasosa minun huivikavalkadistani :) mutta löytyihän sieltä ihan jopa värikartankin mukaisia huiveja, eikä sentään ihan kaikki ostokset ole pieleen mennyt! Pari sain myytyäkin, jotka kävi paremmin toisten kaulaan :) :)


Viimeisellä tunnilla saimme paritehtävän, jossa saimme stailata vieruskaverin. Materiaaleina käytimme lehtiä, joiden sivuilta tuli etsiä asusteita jotka sopisivat asiakkaan vartaloon ja tyyliin. Minut stailasi ehkä liiankin tuttu ihminen, joka vielä sattui olemaan samaa vartalotyyppiä ja tyyliä kuin minä itse! Ja tässä hänen näkemyksensä minun tyylistäni ja asusteistani pienenä koottuna kollaasina (älkää takertuko väreihin...):

                                                           KYLLÄ! THAT'S ME! :D

Tästäpä siis on hyvä jatkaa huomiselle tunnille, johon jouduin pistämään jo vähän vipinää kinttuihin rästiin jääneiden läksyjen takia. Tulipa onneksi nekin tehtyä loppuun, joita julkaistaan täällä sitten vähän myöhemmin.

Mahtavat tunnit siis takana, ja mitä huominen tuo tullessaan, sitä jännitellään taas intoa puhkuen hyvin levätyn pyhäinpäivän aikana! Ainiin, ja tärkeinhän meinasi unohtua; hiukan jälkijunassa mutta pakko julkaista tyttäreni Halloween-lookki, made by kukas muukaan kuin minä :D Näihin kuviin ja tunnelmiin....


                                                           
                                                             HAPPY HALLOWEEN!

4 kommenttia:

 1. Tosi kiva lukea tekstiäsi Kikka. Positiivista ja reipasta meininkiä, sitä me lukijat tahdomme! Bonusta uudelle luettavammalle fontille.

  VastaaPoista
 2. Kiitos, Darja kannustavasta palautteesta! Pidän kirjoittamisesta fiiliksen pohjalta, se on itselle terapiaa ja toivottavasti muille juuri mukavaa luettavaa :)

  VastaaPoista
 3. Tämä oli kiva ja sinun tyyppinen juttu! Jatka samaan malliin.....:)

  VastaaPoista
 4. Oikein ahmia täytyy näitä sivuja! Olet niin ihanan aktiivinen ja innostunut, että lämmittää mieltä. Osaat varmasti ottaa ilon irti tästä kaikesta:) Jään odottamaan uutta julkaisuasi...

  VastaaPoista